Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с показанията на километража 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с показанията на километража 147

след даване на контакт показанията на киламетража премигват постояно през интервал от 2-3секунди.без значение дали колата е запалила или е само на контакт и на място работеща в движение мигат постояно.

и а не мен ми мигаше така колега,една бърза диагностика и всичко спира да ти намига

п.с. да бях сложил модул от 4 врата
    Last edited by vladeto_; d.m.y г., 13:00.
    Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
    Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
    Alfa Romeo GT 1.8 TS
    Yamaha R6

Comment

Нужно да е пусне на диагностика едно обучение на системите. Нещо е сменено или си е загубило връзките към някой модул по някаква причина. На vladeto_ я оправихме след смяна на модула за ел. стъклата ли беше... не помня.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

и при мен така, но не постоянно от 3-4 месеца насам, когато му скимне. Доста пъти съм я закачал, но няма грешки.
        sigpic
        Alfa Romeo GT JTD 16v `04
        Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
        Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

Добромирски от Плевен е майстор на премигването на километража,свържете се с него и много бързо ще ви реши проблема
          Alfa 156 1.8TS - 98 старата
          Alfa 147 1.9JTD - 05 новата

Comment

Хахахах , мастерфлашинг
            А сега сериозно. Първо вижте дали има грешки в модула на шофьорската врата (има го като отделно ЕЦУ). Ако там всичко е ОК, (в повечето случаи се прецакват датчиците в уплътненията на стъклата) , вече може да се пусне едно синхронизиране (така да се каже обучение) на модулите по CAN шината. Това би трябвало да реши проблема.

ПП: Влади, самият модул може да се конфигурира, дали е за 2 или за 4 врати ! Не е нужно да се сменя нищо.

Comment

няма страшно . мойто табло си мига когато си иска(показанията на километража -дневния и основния) после си светят послтоянно , но за сега нямам проблеми. а от какво е така незнам.

Comment

и на мен ми се случи веднъж за около 1h и после се оправи, от тогава нямам проблем

Comment

и аз го имам същият проблем

Премигва като запалиш не иска да ми сваля прозорците и не отваря и багажника от копчето. Колата е 147 1.9 JTD 115к.с. моля за съвет,също така да вметна,че ми го направи преди няколко дена след като ми беше паднал акумулатора след като купих нов се оправи и след около 3 дена се появи същият проблем.
                  Last edited by Sstambi; d.m.y г., 22:56.

Comment

Първоначално публикувано от Sstambi Покажи съобщение
                    Премигва като запалиш не иска да ми сваля прозорците и не отваря и багажника от копчето. Колата е 147 1.9 JTD 115к.с. моля за съвет,също така да вметна,че ми го направи преди няколко дена след като ми беше паднал акумулатора след като купих нов се оправи и след около 3 дена се появи същият проблем.
                    Твърде вероятно боди компютъра да се е наквасил с влага. Свали го, отвори го и го подсуши. Намира се долепен до таблото с предпазителите под волана.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря ще го проверя.

Comment

По скоро проблема ти е в модула в шофьорската врата,затова не иска да сваля прозорците,а и е загубил комуникация с бодита-затова мига километража,това е сигнал за проблем с КАН комуникацията.
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Благодаря на всички колеги отзовали се на моя проблем проверих компа и модула забърсах всичко и не ми дава проблеми.

Comment

Working...
                          X